Ögeler etikete göre görüntüleniyor: gmat sınavı

Cumartesi, 28 Ekim 2017 03:24

GMAT Nedir?

GMAT

Boğaziçi Ders Eğitim ve Danışmanlık, GMAT’e yönelik danışmanlık, özel ders ve kurs imkânı sunmaktadır.

GMAT Nedir?

GMAT, Türkiye ya da yurt dışında MBA programlarına başvurmak isteyen ya da e-MBA yapmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. Dünyanın ve Türkiye’nin önde gelen MBA programlarına kayıt olmayı amaçlayan adayların bu sınavdan yüksek bir puan almış olması oldukça önemlidir. Sınav, adayların bu alandaki yüksek lisans deneyimlerindeki ve kariyerlerinin ilerleyen dönemlerindeki olası performanslarını saptayabilmek adına adayların okuduğunu anlama, muhakeme etme, kendini analitik olarak ifade etme ve sayısal verileri analiz etme ve kullanma becerilerini ölçmeyi hedefler.

GMAT’e nasıl girebilirim? GMAT’e girebilmek için www.mba.com adresinden başvuru yapmak gerekmektedir. Adaylar bir sene içerisinde en çok beş kez sınava girebilir. Sınav, tatil günleri hariç neredeyse her gün gerçekleştirilmektedir. Türkiye’deki GMAT sınav merkezleri, güncel GMAT tarihleri ve giriş ücretine dair bilgiler aynı websitesinde yer almaktadır. Sınav sonuçları 5 yıl geçerlidir. Adaylar sınava birden çok kez girdikleri takdirde, düşük olan GMAT test skorlarını iptal edebilir ve diledikleri sınavın sonucunu başvuracakları programla paylaşabilirler.

GMAT sınavı neleri kapsar?

GMAT dört kısımdan oluşmaktadır: “Analytical Writing Assessment, (AWA)” “Integrated Reasoning,” “Quantitative” ve “Verbal.” “Analytical Writing Assessment,” (ASA) adayların analitik yazma, eleştirel düşünme ve kendilerini analitik olarak ifade etme becerilerini değerlendirmeyi amaçlar. Sınavın bu aşamasında, adaylara bir argüman verilir ve adaylardan bu argümanın temelinde yatan başlıca varsayımların saptanması ve bu argümanı eleştirel olarak değerlendiren bir kompozisyon istenir. Sınavın bu kısmı için verilen süre 30 dakikadır.

“Integrated Reasoning” (IR) ise adayların akıl yürütme, muhakeme etme ve analiz etme yetilerini ölçmeye yönelik olarak tasarlanmıştır. 30 dakikalık bu bölümde 12 soru yer almaktadır. Bu bölümde tablo ve grafikler eşliğinde çeşitli veriler sunulur ve adayın çıkarımlar yapması beklenir. Bu aşamada hesap makinesi kullanımı serbesttir.

Matematik sorularının yer aldığı “quantitative” kısmında 62 dakika içerisinde cevaplanması gereken 31 soru yer alır. Sınavın “verbal” yani sözel kısmındaysa 65 dakika içerisinde tamamlanması gereken 36 soru bulunmaktadır. Bu kısımda okuduğunu anlama becerilerini ölçmeyi amaçlayan paragraf soruları ile yazım, kelime ve dilbilgisi bilgisine yönelik sorular yer alır.

Adaylar, sınavın istediği kısmından başlama hakkına sahiptir.

Değerlendirme

GMAT sonuçları sınav tarihinden itibaren üç hafta içerisinde açıklanır. Sınavı oluşturan dört kısmın her biri ayrı ayrı puanlanır ve 200-800 skalasında yer alan total bir skor hesaplanır. Verbal ve quantitative kısımları 0-60 aralığında; AWA 0-6 puan aralığında; IR ise 0-8 puan aralığında değerlendirilir. GMAT skorunun yanı sıra, sınava giren diğer adaylar arasındaki pozisyonlarını gösteren “percentile” yani yüzdelik dilim bilgisi de adaylar ile paylaşılır. Adaylar, sınav sonrasında sonuçları kendi seçtikleri üniversite ve programlarla paylaşırlar.

Boğaziçi Ders’ten Nasıl Destek Alabilirim?

Boğaziçi Ders, ihtiyacınıza yönelik bir program hazırlayarak GMAT’te yüksek skorlar elde etmenizi amaçlar. Sınavın Matematik kısmında zorlanıyorsanız, alanında uzman akademisyen ve öğretmenlerimizle çalışabilir ve özel ders alabilirsiniz. Okuma ve yazma kısmını geliştirmek isteyen adaylar, bu yönde bir program talep ederek detaylı soru çözümleri ve pratik çalışmayla başarıya bir adım daha yaklaşabilirler. Adayların sınavda en çok zorlandığı alan olan “Analytical Writing Assesment” kısmında yüksek bir skor elde etmek için deneyimli öğretmenlerimizle birebir çalışabilirsiniz. Boğaziçi Ders aynı zamanda GMAT başvuru ve kayıt süreçlerinde de size destek olur ve dilediğiniz takdirde MBA başvurularında size danışmanlık hizmeti sunar.

Yayınlandığı Kategori Sınavlar

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Talep Formu.
Adınız Soyadınız(*)

E-mail(*)

Telefon(*)
Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Talep Edilen Ders(*)

Seviye(*)

Ders Tipi(*)

(*)

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.