Ögeler etikete göre görüntüleniyor: Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi

Pazar, 05 Kasım 2017 19:57

Eğitim Bölgesi ve Sınavsız MYS

MYS yani Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi ile veliler, çocuklarını daha ortaokul kaydettirirken hangi liseye gideceklerini bilecekler. Dolayısıyla veliler ortaokul kaydı yaptırmadan önce çocukların hangi liseye gideceğini planlamak zorunda kalacaklar. Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi'nin getirdiklerinde bir konuda Sınavlara isteyen öğrencinin girebileceğidir. Sınavlara girmek istemeyen öğrenciler 8 sınıfta önlerine çıkacak bir ekranda ikamet ettikleri adrese en yakın 5 okuldan birini seçerek yerleştirme yapabilecekler. Sınava girmek isteyen öğrenciler ise özel okullardan birini tercih edebilecek veya özel okulların açtıkları sınavlara girerek kayıt yaptırabilecekler.

MYS ile birlikte tüm zorunluluklar kaldırılmasına rağmen tek şart ikamet adresi oldu. İkamet adresine göre en yakın liselerden birini seçebilecek öğrenciler için ise liseye geçişte uygulan sınavlardan bağımsız hareket edebilecekler. Yine iyi okullar sınavlara bağlı olarak devam edecek, Eğitim kalitesinin olduğu okulların dışında eğitim tercihi tamamen tercih yapmama ile ilişkilendirildi. Sınava girmek istemediğinizde sistem sizi otomatik olarak mahalli liselerden birine yönlendiriyor. Dolayısıyla eğitim kalitesi o liselerin düzeyine bağlı olarak devam ediyor.

Eğitim Bölgesi ve Sınavsız Mahalli Yerleştirme Sistemi

1  Nasıl İşleyecek?
Sınava giriş tercihe bağlı. Girmek istemeyen öğrenci, adrese en yakın okula yerleştirilecek.
Tercihlerde öğrencinin tercihi belirleyici olacak.
2  Sınava Girmeyen Öğrenci Ne Yapacak?
Sınava girmeyi tercih etmeyen öğrenciler, yaşadığı bölgedeki en yakın okula yönlendirilecek. Öğrencilerin 5 tercih imkanı bulunacak. Bir liseye yerleşmek için sınava girmek zorunlu olmayacak.
3  Sınav Nasıl Olacak?
Yeni sistemde sınava girmek isteyen öğrencileri bakanlığın hazırladığı sorularla yapılacak merkezi bir sınav bekliyor. Sınav sayısal ve sözel olmak üzere iki bölümden oluşacak; çoktan seçmeli 60 soru bulunacak ve süresi 90 dakika olacak.
4  Ne Zaman Yapılacak?
Sınav haziran ayının ilk hafta sonunda yapılacak. Kesin tarih önümüzdeki günlerde ilan edilecek.
5  Soruların Kapsamı Ne?
Merkezi sınavda sorular 6. - 7. ve 8. sınıfların müfredatlarından sözel ve sayısal olarak hazırlanacak. 8. sınıf ağırlıkta olmak üzere 6,7 ve 8. sınıftaki ders kitapları çerçevesinde örnek sorular yayımlanacak
6  Nasıl Duyurulacak?
Merkezi sınava girecek öğrenciler ile girmeyip 5 tercihten birini kullanan öğrencilerin yerleşme tarihi aynı anda duyurulacak.

 

Yayınlandığı Kategori LGS Arşiv

Talep Formu

Bizimle İletişime Geçin

Eğitim Hedeflerinize Ulaşmak İçin İlk Adımı Atın!

Başarıya giden yolda size özel bir destek mi arıyorsunuz? İster YKS, ister LGS, ister bireysel derslerle kendinizi geliştirmek isteyin; doğru yerdesiniz! Aşağıdaki formu doldurarak özel ders ve kurs talebinizi bize iletebilir, ihtiyaçlarınıza en uygun eğitim planını birlikte oluşturabiliriz. Hayallerinize bir adım daha yaklaşmak için şimdi formu doldurun, uzman ekibimiz sizinle en kısa sürede iletişime geçsin!

Sadece numara giriniz (ülke kodlarının başında + kullanmayınız)

Lütfen bir seçim yapınız

Lütfen seçim yapınız

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Lütfen Seçim Yapınız

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Invalid Input

Lütfen ayrıntılı şekilde şikayetinizi yazın

Invalid Input

Lütfen onay veriniz

Verdiğiniz bilgiler ışığında eğitim danışmanlarımız sizi arayacaktır. İlginizen dolayı teşekkür ederiz.

Özel ders, kurs veya online lise başvurularınız için şimdi bizimle iletişime geçin, size Türkiyenin en iyi eğitim hizmetini sunalım!

HEMEN BAŞVUR